Vedtægter

ÅBEN SOM PDF

Foreningens navn, medlemmer og virkeområde.

§ 1

Stk. 1

Foreningens navn er: ”Grundejerforeningen Strandgården”.

Stk. 2

Enhver ejer af en grund udstykket af matrikel nr. 2n og 2u af Tømmerup By, Tårnby Sogn, er pligtig at være medlem af foreningen ifølge tinglyst deklaration af 28. januar 1948, dog således, at hver grund alene berettiger til ét medlemskab.

Stk. 3            

Foreningen er uden partipolitisk tilhørsforhold og varetager medlemmernes fællesinteresser i egenskab af grundejere.

Stk. 4            

Foreningen er frivilligt medlem af ”Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune”. Foreningen kan stille med et antal delegerede bestående af bestyrelsen, bestyrelsessuppleanter og kritiske revisorer, til sammenslutningens delegeretmøder, ifølge sammenslutningens vedtægter.

 § 2

Stk. 1            

Den årlige ordinære generalforsamling, som afholdes i marts eller april måned, er foreningens højeste myndighed.

Stk. 2            

Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen skriftligt med et mindste varsel på 10 hverdage. Bestyrelsens beretning skal vedlægges indkaldelsen. Generalforsamlingen har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Valg af stemmeudvalg på 2-3 medlemmer
  3. Beretning
  4. Regnskab for det senest afsluttede regnskabsår
  5. Forslag
    1. Bestyrelsens
    2. Indkomne
  6. Budget for det kommende regnskabsår
  7. Valg
  8. Eventuelt

Stk. 3            

Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden elektronisk i hænde senest den 15. februar. Forslaget skal formuleres skriftligt, kort og præcist, således at det kan sættes til afstemning, og således, at det ikke falder uden for generalforsamlingens beslutningskompetence.

Et forslag, som ved eventuel generalforsamlingsvedtagelse vil medføre udgift for foreningen, skal ud over den korte motivation for forslaget også indeholde et punkt, som angiver finansieringsmåden.

Stk. 4          

Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer.

Stk. 5            

Den ordinære generalforsamling foretager valgene til bestyrelsen, valg af bestyrelsessuppleanter, valg af 2 kritiske revisorer og en suppleant for disse blandt de fremmødte stemmeberettigede medlemmer.

Bestyrelsen består af en formand, en kasserer og 5 bestyrelsesmedlemmer.

Stk. 6            

Valg finder sted således, at formand og 2 bestyrelsesmedlemmer samt en suppleant vælges i lige år. I ulige år vælges kassereren, resten af bestyrelsen og en suppleant.

Genvalg kan finde sted og kan ske ved fuldmagt.

§ 3

Stk. 1            

Ved generalforsamlingen har hvert medlem én stemme. Er samme medlem ejer af to eller flere grunde, har medlemmet ret til et tilsvarende antal stemmer.

Stk. 2            

Medlemmer, som er i kontingentrestance, eller som på anden retslig måde skylder foreningen penge, har taleret, men ikke stemmeret.

Stk. 3            

Afstemning ved fuldmagtshaver kan ikke finde sted. Afstemning ved ægtefælle/medejer betragtes ikke som afstemning ved fuldmagtshaver.

Stk. 4            

For hver grund kan kun vælges én person. Valg af personer foregår ved skriftlig afstemning. Stemmesedlen skal for at være gyldig påføres mindst ét, dog højst lige så mange navne, som der skal vælges personer.

De personer, som har fået flest stemmer, betragtes som valgt. Andre afstemninger kan foregå ved håndsoprækning.

§ 4

Stk. 1            

Dirigenten leder generalforsamlingen og træffer afgørelse om eventuel brug af båndoptager til brug ved udarbejdelse af referat.

Stk. 2            

Stemmeudvalget foretager optælling af stemmer og meddeler stemmetallene til dirigenten.

Stk. 3            

Alle afstemninger afgøres ved simpelt flertal blandt de fremmødte stemmeberettigede medlemmer.

Stk. 4            

For at sikre en – også tidsmæssig – rimelig afvikling af generalforsamlingen skal dirigenten

  1. Sikre, at generalforsamlingen er beslutningsdygtig.
  2. Føre talerliste.
  3. Give medlemmerne ordet i den rækkefølge, de er indtegnet på talerlisten, og eventuelt afslutte indtegningen.
  4. Fratage én ordet, såfremt taleren ikke holder sig til det aktuelle emne.
  5. Give bestyrelsen ordet uden for talerækken til en kort besvarelse af et konkret rejst spørgsmål.
  6. Fratage et medlem taleret for resten af generalforsamlingen, såfremt medlemmet efter dirigentens påtale ikke bringer personlige angreb til ophør.

§ 5

Stk. 1            

Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen eller skal indkaldes af bestyrelsen, når mindst 33 % af foreningens stemmeberettigede medlemmer kræver det.

Stk. 2            

Medlemsønske om indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling fordrer underskrift fra samtlige medlemmer, som ønsker indkaldelse foretaget. Underskrifterne skal ledsages af en kort beskrivelse af forhold, som ønskes behandlet, og forslag til eventuelle ændringer skal fremsættes skriftligt, kort og præcist.

Stk. 3            

Bestyrelsen skal lade ekstraordinær generalforsamling afholde senest 14 hverdage efter, at formanden har modtaget anmodning herom.

Stk. 4            

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling finder sted på foranledning af bestyrelsen med mindst 5 hverdages varsel og skal være skriftlig med angivelse af dagsorden.

Stk. 5            

Ønsker 33 % eller flere af foreningens medlemmer en ekstraordinær generalforsamling, skal mindst ¾ af de medlemmer, der har underskrevet ønsket om en ekstraordinær generalforsamling, personligt møde op, for at generalforsamlingen er beslutningsdygtig.

§ 6

Stk. 1            

Bestyrelsen varetager foreningens forretninger i overensstemmelse med foreningens vedtægter og eventuelle generalforsamlingsbeslutninger.

Stk. 2            

Efter valg konstituerer bestyrelsen sig samt nedsætter et forretningsudvalg og et vejudvalg. Efter behov kan bestyrelsen nedsætte andre udvalg.

Stk. 3            

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden.

Stk. 4            

Bestyrelsesmøder afholdes, når formanden skønner det nødvendigt, eller når mindst 3 bestyrelsesmedlemmer ønsker det. Der skal dog afholdes mindst 4 bestyrelsesmøder hvert år.

Stk. 5            

Såfremt foreningens formand afgår uden valg, overtager næstformanden formandens pligter indtil den ordinære generalforsamling.

Stk. 6            

Ved afgang uden valg indtræder 1. suppleanten i bestyrelsen.

Stk. 7            

Afgår kassereren uden valg, skal foreningens regnskab revideres af de kritiske revisorer, og der skal indkaldes til ekstraordinær generalforsamling, som skal afholdes senest 15 hverdage efter, at kassereren er afgået. Den ekstraordinære generalforsamling afholdes i så    tilfælde udelukkende, for at ny kasserer kan vælges.

§ 7

Stk. 1            

Alt bestyrelsesarbejde er i princippet vederlagsfrit; dog honoreres formanden og kassereren med et af generalforsamlingen fastsat beløb. Øvrige bestyrelsesmedlemmer honoreres med en godtgørelse i april måned for det forgangene år ligeledes med et af generalforsamlingen fastsat beløb.

Bestyrelsesmedlemmerne (inklusive suppleanter) er kontingentfrie til foreningen i det tidsrum, de beklæder en bestyrelsespost.

Stk. 2            

Nødvendige, dokumenterede udgifter, herunder eventuelt tab af arbejdsfortjeneste i forbindelse med bestyrelsesarbejde, godtgøres dog bestyrelsesmedlemmerne efter regning.

§ 8

Stk. 1            

Foreningens regnskabsår er kalenderåret.

Stk. 2            

Foreningens kasserer fører regnskabet og er ansvarlig for, at regnskabet for det senest afsluttede regnskabsår har været tilstillet revisorerne inden 1. marts. Regnskabet skal være kritisk revideret og godkendt således, at det godkendte regnskab er tilgængeligt på foreningens hjemmeside – senest når indkaldelse til generalforsamlingen omdeles.

§ 9

Stk. 1            

Indmeldelsesgebyr til foreningen fastsættes af den ordinære generalforsamling ved optagelse af et eventuelt særskilt punkt på dagsordenen, for tiden kr. 500,-, som erlægges af enhver ny ejer ved køb af en grund.

§ 10

Stk. 1            

Ved den ordinære generalforsamling fremlægger bestyrelsen budgetforslag for det  kommende regnskabsår.

Stk. 2            

Budgetforslaget skal mindst indeholde:

  • Indtægter
  1. Kontingentindtægter
  2. Renteindtægter
  3. Indtægter i øvrigt
  • Udgifter
  1. Honorarer
  2. Snerydning
  3. Øvrige vedtægtsbestemte udgifter
  4. Repræsentation
  5. Diverse

Stk. 3            

Ud over den forventede, samlede kontingentindtægt skal budgetforslaget indeholde forslag om det årlige kontingents størrelse.

§ 11

Stk. 1            

Bestyrelsen er bemyndiget til at afholde udgifter i overensstemmelse med det godkendte budget.

Stk. 2            

Bestyrelsen bemyndiges derudover til at benytte foreningens kapital til nødvendige anlægs- og vedligeholdelsesarbejder på foreningens fællesarealer, forudsat at arbejdet eksklusive moms og øvrige afgifter kan udføres for maksimalt kr. 50.000,-.

Stk. 3            

Anden brug af foreningens midler kræver en forudgående generalforsamlingsbeslutning. Optagelse af en særskilt uspecificeret udgift i budgetforslaget betragtes, når budgetforslaget er godkendt, i denne forbindelse som en generalforsamlingsbeslutning.

§ 12

Stk. 1            

Kassereren indsætter foreningens midler i bankkonti, således at den kontante kassebeholdning ikke overstiger kr. 5.000,-.

Stk. 2            

Efter generalforsamlingsbeslutning kan en del af foreningens kapital anbringes i børsnoterede obligationer.

§ 13

Stk. 1            

Foreningens bankkonti oprettes således, at udbetaling foregår via netbank med de til enhver tid gældende regler herfor.

Stk. 2            

Kassereren kan af den kontante kassebeholdning egen hændigt betale udgifter, som er optaget i foreningens godkendte budget, forudsat, at den enkelte udgift ikke overstiger kr. 3.000,-. Større enkeltudgifter kræver forud for betalingen formandens accept. I så tilfælde signerer formanden udgiftsbilaget.

§ 14

Stk. 1            

Såfremt en del af foreningens midler er anbragt i obligationer, skal det årlige renteafkast indsættes på foreningens bankkonti.

Stk. 2            

Salg af foreningens obligationer kræver altid en bestyrelsesbeslutning, og, såfremt salget vedrører værdipapirer med en nominel værdi på kr. 10.000,- og derover, kræver salget endvidere generalforsamlingens afgørelse desangående.

Såfremt der kan opnås en kursgevinst på 5 % eller derover, kan bestyrelsen træffe beslutning om salg af værdipapirer med en nominel værdi på mere end kr. 10.000,- imod, at den nominelle værdi og kursgevinst reinvesteres senest 14 dage efter salg.

§ 15

Stk. 1            

Foreningens regnskab opdeles i et driftsregnskab og et formueregnskab.

Stk. 2            

Driftsregnskabet skal indeholde samme konti som foreningens budget og skal opstilles således, at såvel foregående års sluttal, budgettets tal, som det aktuelle regnskabsårs tal fremgår af regnskabet.

Stk. 3            

Formueregnskabet opstilles således, at det for hver enkelt post er muligt at aflæse ultimotallet for sidste regnskabsår, nominel værdi og aktuelt regnskabsårs ultimo-kursværdi.

§ 16

Stk. 1            

Kontingentet til foreningen for hele kalenderåret anses for rettidigt indbetalt, når indbetalingen finder sted senest første bankdag i marts måned.

Stk. 2            

Kontingentindbetalingen finder sted ved indbetaling via Betalingsservice. Ved udsendelse af rykkerbrev pålægges et gebyr. Undtagelsesvis kan kontingentindbetaling foretages kontant til kassereren.

§ 17

Stk. 1            

Grundejerforeningen har panteret i såvel grund som bygninger på enhver grund i foreningens område.

Stk. 2            

Foreningen tager pant som anført i stk. 1 til dækning af skyldigt kontingent mv. til foreningen.

Stk. 3            

Udtaget pant skal tinglyses.

Stk. 4            

Såfremt foreningen tager pant i et medlems ejendom, bærer medlemmet enhver omkostning forbundet hermed.

Stk. 5            

Såfremt medlemmet ikke kontant kan betale foreningen de i stk. 4 omtalte omkostninger, kan disse indgå i den gæld, som foreningen tager pant for.

§ 18

Stk. 1            

Undlader en grundejer at renholde sin grund og/eller vedligeholde hegn mod nabogrund i en sådan grad, at det medfører gener for et af foreningens øvrige medlemmer, kan foreningens bestyrelse efter skriftlig klage lade det nødvendige arbejde udføre for grundejerens regning.

Stk. 2            

Foreningen kan efter skriftlig begæring fra et medlem indkalde til hegnssyn, forudsat at medlemmet samtidig indbetaler de til hegnssynets afholdelse nødvendige gebyrer.

Stk. 3            

Bestyrelsen er bemyndiget til at indkalde til et hegnssyn for så vidt angår manglende vedligeholdelse af hegn mod foreningens veje. Bestyrelsen er ligeledes i disse tilfælde bemyndiget til at afholde de med hegnssyn forbundne udgifter.

Stk. 4            

Foreningen varetager vedligeholdelse af foreningens veje. Fortov og kantsten vedligeholdes af grundejeren.

Stk. 5            

Skader på foreningens arealer opstået som følge af byggearbejder eller lignende skal dog udbedres af grundejeren på en for foreningen tilfredsstillende måde.

Stk. 6            

Såfremt en grundejer ikke af egen drift udbedrer de omtalte skader, kan foreningen lade skaden udbedre for grundejerens regning.

§ 19

Stk. 1            

Foreningen varetager snerydning af foreningens vejareal (kørebanen) samt forestår snerydning af fortov.

Stk. 2            

Foreningens renholdelse af vejareal og fortov for sne fritager ikke grundejeren for pligten til renholdelse af vejarealet og fortov samt glatførebekæmpelse.

Det påhviler således fortsat alene den enkelte parcel ejer, at bære det praktiske, erstatningsmæssige og strafretslige ansvar for en tilstrækkelig snerydning og glatførebekæmpelse på fortov og kørebane ud for egen parcel.

§ 20

Stk. 1            

Forud for renholdelses- og vedligeholdelsesarbejder, som beløbsmæssigt overstiger kr. 10.000,- inkl. moms, skal der indhentes sammenlignelige tilbud fra mindst to leverandører.

Stk. 2            

Ved arbejde, der er opfølgning på eller gentagelse af arbejde, der tidligere er udført af en leverandør, kan denne leverandør tildeles opgaven, uden at der indhentes yderligere tilbud.

§ 21

Stk. 1            

Afbrænding (herunder affald) er kun tilladt efter tilladelse fra brand- og politimyndighederne og i det i lovgivningen angivne omfang.

Stk. 2            

Opstilling af affaldscontainere og parkering på foreningens veje er tilladt i det omfang, som er angivet i lovgivningen og politivedtægten, dog således, at grundejeren hæfter for udbedring af eventuelle skader på foreningens areal.

§ 22

Stk. 1            

Oplægning af byggematerialer, gødning mv. på foreningens arealer skal finde sted således, at materialerne ikke unødigt generer færdselen. De på foreningens arealer oplagte materialer mv. skal snarest muligt fjernes, jf. politivedtægterne.

§ 23

Stk. 1            

Fastelavnsfest for børn i alderen 0-14 år afholdes årligt af foreningens formue.

§ 24

Stk. 1            

Alle skriftlige henvendelser til foreningen skal ske til bestyrelsen og fremsendes til formanden. Henvendelser, som udelukkende vedrører foreningens økonomi, kan dog fremsendes til kassereren.

§ 25

Stk. 1            

Nærværende vedtægter træder i kraft umiddelbart efter vedtagelse af generalforsamlingen.

Således vedtaget af den ordinære generalforsamling den 4. april 2001 og revideret den 28. april 2011, den 24. april 2013, den 23. april 2014, den 27. april 2017, den 25. april 2018, den 24. april 2019 , den 5 oktober 2021 og den 28. april 2022.